вівторок, 02 березня 2010 10:26

Коломойський нишком відібрав у держави контроль над "Укртатнафтою"

Коломойський нишком відібрав у держави контроль над "Укртатнафтою"
Акціонери ПАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький нафтопереробний завод) затвердили на своїх зборах 19 лютого договір купівлі-продажу 28,7% акцій компанії. Про це газеті "КоммерсантЪ-Украина" повідомив голова ТОВ "Корсан" Геннадій Корбан.

Назва компанії-покупця не розголошується.

Водночас джерело proUA у Мінпаливенерго повідомило, що покупцем є компанія, афільована з групою "Приват". А сам конкурс з продажу цього пакету акцій відбувся в січні.

Таким чином, група "Приват" сконцентрувала майже 47% акцій "Укртатнафти", позбавивши державу контролю над підприємством.

Довідка:

Пакет 28,7% "Укртатнафти" відійшов уряду Татарстану (Російська Федерація) в 1994 році в результаті створення українсько-татарського підприємства. У листопаді минулого року Верховний суд визнав недійсним їх придбання. І акції були списані на рахунки "Укртатнафти", яка в листопаді спробувала провести аукціон з їх продажу. Але без пояснення причин скасувала його проведення.

Раніше "Укртатнафта" через суди домоглася визнання недійсним придбання 18,296% своїх акцій компаніями AmRuz Traiding і SeaGroup, афільованим з російською "Татнафтою".

Після чого в червні 2009-го було оголошено аукціон, під час якого компанія "Корсан", афільована з групою Приватбанку, придбала цей пакет за 2,1 млрд. гривень.

"Корсан" виявився єдиним учасником конкурсу.

На сьогоднішній день НАК "Нафтогаз" володіє 43% акцій "Укртатнафти". Близько 10% акцій належить "Татнафті".

Зараз ви читаєте новину «Коломойський нишком відібрав у держави контроль над "Укртатнафтою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі