пʼятниця, 12 червня 2020 20:23

Коломойський має план "Б" - економіст

Коломойський має план "Б" - економіст
Гліб Вишлінський: Україна отримає один-два транші від МВФ, а Коломойоський знову почне воювати за Приват. Фото: Тарас Подолян

Коломойський - хитра, непередбачувана людина. Він гнучкий бізнес-гравець. Має план і на випадок прийняття закону про банки.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить економіст Гліб Вишлінський.

"Найкращий сценарій для нього не реалізувався. Розраховував завадити ухваленню закону про неповернення націоналізованих банків колишнім власникам. Хотів відправити Україну шляхом дефолту та розриву стосунків з МВФ. Це дозволило б йому повністю реалізовувати свій порядок денний у країні. Відновити контроль над Приватбанком. Утілити корупційні схеми, наприклад, щодо контролю над Центренерго (державна енергогенеруюча компанія, одна з найбільших у галузі. - Країна)", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародні партнери не довіряють владі Зеленського

Очевидно, Коломойський мав план "Б", наголошує він.

"Не варто забувати про корупційний вплив на суди. Може намагатись визнати закон антиконституційним і скасувати його. Україна отримає один-два транші від МВФ, а Коломойоський знову почне воювати за Приват. Велику битву з олігархом відклали на потім", - додає економіст.

Повне інтерв'ю з Глібом Вишлінським читайте у журналі "Країна" від 11 червня.

Верховна Рада 13 травня ухвалила законопроєкт про неповернення націоналізованих банків колишнім власникам. "За" проголосували 270 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський має план "Б" - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі