субота, 27 квітня 2019 00:15

"Коли вологість досягала 98 відсотків, промокало все"

"Коли вологість досягала 98 відсотків, промокало все"
Андрій Мочурад стоїть біля Расмусон - хреста загинувшим британцям. Фото: Андрій МОЧУРАД

Дуже різка і часта зміна погоди і дуже висока вологість. З цими двома проблемами стикнувся на українській антарктичній станції "Академік Вернадський" мандрівник Андрій Мочурад.

Розповів про це в інтерв'ю Gazeta.ua.

"Коли вологість досягала 98 відсотків, промокало все. Тебе просто накривало краплинками води. Потрібно було спорядження, як для яхтсменів, а у нас з напарником був звичайний альпіністський одяг", - сказав Андрій Мочурад.

"Приїжджав не тусуватись, а зняти документальний фільм: повноцінного відео про українську станцію до цих пір немає. Усі матеріали тільки в форматі новин. Також планую написати книгу про подорож в Антарктиду", - додав мандрівник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець поставив рекорд в Антарктиді

Зараз з 4 терабайтами відео Андрій знаходиться в Буенос-Айресі. На літак до Барселони не вистачає 200 доларів.

Цієї зими Андрій Мочурад став першим українцем, який автостопом добрався в Антарктиду. На попутках дістався від Буенос Айреса до Аргентинського Ушуаї, а звідти до української антарктичної станції "Академік Вернадський" та острова Лахіль. Враховуючи переліт через Атлантику, подолав майже 14 000 кілометрів.

Зараз ви читаєте новину «"Коли вологість досягала 98 відсотків, промокало все"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі