неділя, 10 вересня 2023 10:48

Коли в Україні День танкістів: Зеленський змінив дату свята

Коли в Україні День танкістів: Зеленський змінив дату свята
В Україні День танкових військ відзначатимуть 14 вересня. Фото: radiosvoboda.org

Президент Володимир Зеленський переніс професійне свято танкістів в Україні.

Відтепер його відзначатимуть щороку 14 вересня. Про це йдеться в Указі президента, підписаному 9 вересня.

Досі в Україні День танкістів відзначали у другу неділю вересня. Тепер свято називатиметься Днем танкових військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дякую за кожен результат" – Зеленський привітав розвідників

"Ушановуючи мужність та героїзм воїнів-танкістів, виявлені в боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також з метою започаткування нових військових традицій постановляю: установити в Україні День танкових військ, який відзначати щороку 14 вересня", ‒ йдеться у документі.

Окрім того, новим Указом визнано таким, що втратив чинність документ від 29 серпня 1997 року "Про День танкістів". За ним українське свято співпадало із аналогічним російським.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про зміну дати святкування Різдва Христового, Дня української державності, а також Дня захисників і захисниць.

Згідно з документом, День української державності перенесено з 28 липня на 15 липня, а День захисників і захисниць України – на 1 жовтня (згідно з чинними нормами законодавства, наразі це 14 жовтня), а щодо Різдва Христового в Україні законодавчо закріплено єдину дату святкування – 25 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Коли в Україні День танкістів: Зеленський змінив дату свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі