пʼятниця, 19 березня 2021 11:48

"Колектив у відчаї" - в Укрзалізниці готуються до масштабного страйку

"Колектив у відчаї" - в Укрзалізниці готуються до масштабного страйку
Укрзалізниця готує масштабну забаставку. Фото: ua.news

Працівники Укрзалізниця планують провести великий страйк із зупинкою потягів через незадовільну ситуацію в компанії.

"Трудовий колектив у відчаї, за 2 тижні планується великий страйк із зупинкою всіх видів перевезень. З усіма цими матеріалами комісія вже працює", - написала у Facebook голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань перевірки та оцінки стану УЗ Юлія Гришина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекордні збитки — у мережу виклали фінансовий звіт Укрзалізниці

Вона повідомила, що враховуючи незадовільну динаміку отримання інформації від правоохоронців про діяльність компанії, комісія вирішила запросити на наступне засідання керівників Офіса генпрокурора, Державного бюро розслідувань, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби та Національного антикорупційного бюро. Їхня мета - ретельно дослідити "внесок" кожного керівника УЗ, Наглядової ради та можливих контрагентів у доведення Укрзалізниці до критичного стану.

Голова Профспілки залізничників і транспортних будівельників України Вадима Бубняка, оголосив, що Укрзалізниця планує масове звільнення співробітників. Під скорочення потраплять 30 тис. залізничників. Також Укрзалізниця в рамках реформування структури та оптимізації дублюючих посад управлінського персоналу скоротить майже третину штату центрального офісу, це 700 співробітників.

Зараз ви читаєте новину «"Колектив у відчаї" - в Укрзалізниці готуються до масштабного страйку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі