середа, 17 липня 2024 15:58

Кого вдалося звільнити з полону цього разу: повідомили деталі

Кого вдалося звільнити з полону цього разу: повідомили деталі
Україна провела 54 обмін полоненими. Фото: t.me/Koord_shtab

17 липня з полону вдалось звільнити 49 воїнів ЗСУ, 21 нацгвардійця, 10 військових моряків, сімох бійців Сил територіальної оборони, п'ятьох прикордонників, двох працівників Державної спеціальної служби транспорту й одного оборонця із добровольчого формування територіальної громади.

Серед них є учасник "повітряного мосту", який добровільно зголосився на гвинтокрилі летіти на Азовсталь, щоби допомогти заблокованим там підрозділам. Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Усі звільнені цього разу - чоловіки. Серед них 88 рядових та сержантів і семеро офіцерів.

Один оборонець вважався зниклим безвісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З полону РФ вдалося повернути 10 українців, серед них заступник голови Меджлісу

"Серед наших хлопців, які отримали нарешті свободу, 23 людини боронили Маріуполь (з них тринадцятеро - оборонці Азовсталі), 41 воював на донецькому напрямку, по дев'ятеро - на луганському та запорізькому, по троє - на херсонському та харківському. Один зі звільнених моряків на момент початку вторгнення перебував у Київській області та одразу приєднався до оборони свого селища від окупантів у складі Макарівської ТрО. Під час надання гуманітарної допомоги мешканцям місцевої громади потрапив у полон до російських військовослужбовців-бурятів", - йдеться у повідомленні.

Чимало звільнених полонених потерпають від наслідків поранень та мають хронічні захворювання, які потребують тривалого лікування.

Від початку повномасштабного вторгнення це вже 54 обмін полоненими.

Україна змогла повернути з російського полону 95 осіб. Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії та прикордонники, повідомив президент Володимир Зеленський. Посередниками в обміні стали Об'єднані Арабські Емірати.

Зараз ви читаєте новину «Кого вдалося звільнити з полону цього разу: повідомили деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі