понеділок, 25 травня 2009 14:44

КНДР слідом за першою ракетою пустила ще дві

КНДР слідом за першою ракетою пустила ще дві
Північна Корея 25 травня випробувала ще дві ракети малого радіусу дії на додаток до тієї, яка була запущена раніше цього ж дня, повідомляє південнокорейське агентство "Ренхап" з посиланням на неназване джерело.

Ймовірно, ракети були запущені з полігону на східному узбережжі країни. Офіційний Сеул цю інформацію поки не підтверджує.

Раніше 25 травня південнокорейські ЗМІ повідомили про запуск Пхеньяном ракети "земля-повітря" з радіусом дії в 130 кілометрів зі стартового комплексу Мусудан, розташованого на північно-східному узбережжі країни.

Північнокорейські ракетні запуски пройшли незабаром після того, як КНДР успішно провела підземні ядерні випробування. За даними Міноборони РФ, потужність вибухового пристрою, випробуваного в районі міста Кільчжу, склала від 10 до 20 кілотонн.

Активність КНДР викликала негативну реакцію світової спільноти: Південна Корея, Японія, США, Росія та Євросоюз висловили крайню стурбованість подією. На вечір 25 травня призначене екстрене засідання Радбезу ООН, скликане за ініціативою Японії.

Ядерні випробування Північної Кореї пройшли через місяць після того, як Пхеньян оголосив про відновлення робіт після своєї ядерної програми і виходу з шестисторонніх переговорів з питання денуклеаризації Корейського півострова.

Відповідне рішення було ухвалене владою КНДР після того, як в середині квітня Радбез ООН засудив здійснений Північною Кореєю запуск ракети. На думку світової спільноти, Пхеньян запустив балістичну ракету "Таеподонг-2", тоді як КНДР наполягає, що запуск носив мирний характер і був здійснений для виведення на орбіту супутника зв"язку, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «КНДР слідом за першою ракетою пустила ще дві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі