пʼятниця, 01 листопада 2019 16:39

Кліматологи розповіли, чим здивував їх жовтень

Кліматологи розповіли, чим здивував їх жовтень
Кліматологи розповіли, чим здивував їх жовтень. Фото: Ольга Стенько

Про 4 найтепліші дні бабиного літа і найхолодніший день місяця, що минув, розповіли кліматологи Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Висновки про дані спостережень метеостанції обсерваторії виклали на офіційному сайті установи.

Теплий і сухий жовтень у столиці ознаменувався яскравим бабиним літом. Середньомісячна температура в Києві становила +11,1°С, що вище за кліматичну норму на 3,0°С. Це поставило минулий місяць на 7-му позицію у рейтингу найтепліших жовтнів із 1881-го.

Найтеплішим днем визнали 14 жовтня. Це був третій день бабиного літа, і тоді максимальна температура повітря після полудня досягла +24,3°С.

Кліматологи зазначають, що протягом цьогорічного бабиного літа 4 рази були досягнуті температурні рекорди.

А от найхолоднішим днем визнали 31 жовтня, коли мінімальна температура під ранок опустилась до -2,3°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пуховик чи шорти: на яку погоду очікувати у перші вихідні листопада

Характерною особливістю цьогорічного жовтня було те, що у період з 21 по 27 число у Києві стояли тумани, які врешті-решт скоротили бабине літо.

Жовтень став 5-м поспіль місяцем, коли метеорологи спостерігають недостатній об'єм опадів. Так, на проспекті Науки в Києві протягом минулого місяця випало 13 мм опадів, що становить 37% кліматичної норми.

У п'ятницю, 1 листопада, температура повітря в Україні впала до +4 градусів. Перший день листопада зустрів мінливою хмарністю та без істотних опадів.

Зараз ви читаєте новину «Кліматологи розповіли, чим здивував їх жовтень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі