субота, 25 серпня 2012 14:57

Київський єпископ УГКЦ пропонує змінити дату проголошення незалежності України

Київський єпископ УГКЦ пропонує змінити дату проголошення незалежності України
На думку єпископа, Україна здобула незалежність значно раніше, ніж це було офіційно проголошено. Фото: Юлія РУДЕНКО

Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ Йосиф Мілян пропонує історикам допрацювати й змінити дату проголошення незалежності України.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

"Свято незалежності України вимагає постійної боротьби й утвердження, - говорить він. - Мало щось здобути, але треба вміти це зберегти і примножити. Бо, судячи з нашого повсякденного життя, здобуваючи світ, утверджуючи свої постулати, чи це в матеріальному плані, чи утверджуючись ієрархічно, чи по драбині вартостей, не можна сказати, що ми досягли якихось метрів і зупинитися".

За словами єпископа, життя – постійна боротьба за ріст, тому "суверенна молода держава повинна рости в нашій свідомості, в нашій жертовності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У головному храмі УГКЦ у Києві провели Службу Божу за Україну

"Часто нарікаємо, шукаємо винних, особливо в цьому політичному хаосі, економічних негараздах. Але якби ми були ситими і було в нас усе в порядку, то ми би заснули цілковито, як казав Т. Г. Шевченко – "проспали". Усе, що діється навколо нас, має свій глибокий зміст. Як Господь казав, треба навчитися читати знаки часу і на ці виклики адекватно реагувати. Тобто Україна є, Україна буде, вона утверджується", - зазначив духівник.

На його думку, Україна здобула незалежність значно раніше, ніж це було офіційно проголошено.

"Я думаю, якби Україна не була закарбована глибоко в серці українців, то вона би не була. Вона відбувається, утверджується. І ця 21-ша річниця - поновлення її проголошення, бо мені чомусь Україна не рахується з 1991 року. Я би змінив цю дату, пошукав кращої в історії України, щоби відлік нашої держави рахувався від того часу, а не від 1991 року. Я би сказав, що це було ще одне відновлення проголошення незалежності. Може би варто українським історикам допрацювати", - заявив Йосиф Мілян.

Зараз ви читаєте новину «Київський єпископ УГКЦ пропонує змінити дату проголошення незалежності України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

203

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі