четвер, 22 січня 2009 14:08

Київенерго почала відключати тепло і світло боржникам

Компанія Київенерго почала відключення найбільших боржників за теплову та електричну енергію. За даними компанії, борг споживачів за теплову та електричну енергію перед Київенерго вже перевищує 1,3 млрд. грн.

"У зв"язку з істотним боргом, відключенню підлягають в основному заклади, які фінансуються з міського та районного бюджетів, а також комунальні підприємства, заявили в компанії.

Загальний борг споживачів перед Київенерго за електроенергію складає 788 млн. грн., за теплову енергію - 512 млн. грн., повідомляє Київенерго.

"У ситуації, коли заборгованість споживачів перед Київенерго може призвести до повного паралічу системи тепло- та електрозабезпечення столиці, компанія змушена піти на крайні заходи - відключення боржників" йде мова в заяві Київенерго.

"На даний момент компанія знаходиться у важкому фінансовому становищі: ми так і не отримали компенсації від КМДА, яка досягла 1 млрд. грн., боржники розраховуються украй нестабільно, а питання закупівлі мазуту для постачання тепла до столиці компанія вирішує самостійно. У зв"язку з небажанням вчасно платити за електрику, відключеними від електропостачання виявилися не тільки навчальні, лікарняні та адміністративні будівлі, а й деякі вулиці столиці "- заявив комерційний директор Київенерго Сергій Чех.

У Київенерго впевнені у тому, що діють виключно в рамках чинного законодавства, яке вимагає від енергетичних компаній обмежувати постачання електричної енергії боржникам, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Київенерго почала відключати тепло і світло боржникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі