середа, 11 лютого 2009 09:28

Київ зайняв 46-е місце у світі за цінами на житло

Київ зайняв 46-е місце у світі за цінами на житло

Київ зайняв 46-е місце серед міст із найдорожчою нерухомістю. Якби не криза, столиця України увійшла б у топ-30.

Міжнародний інформаційно-аналітичний портал "Global property guide" опублікував щорічний рейтинг міст із найдорожчою нерухомістю. Згідно із рейтингом, столиця України зайняла 46-е місце. Вартість квадратного метра столичної нерухомості складає в середньому $3,5 тисячі. При цьому аналітики зазначають, що якби не криза, Київ міг би увійти у тридцятку найдорожчих міст світу.

"До кризи влітку ціна квадрата столичної нерухомості в центральних районах міста складала близько 6 тисяч доларів", - каже директор інвестиційно-девелоперської компанії "Global Solutions" Сергій Тумасов, якого цитує видання.

На першому місці рейтингу, як і рік тому, опинилося Монако. Один квадратний метр житлової площі у цьому місті коштує $46,7 тисячі. Таку високу ціну працівники "Global property guide" пояснюють недостачею вільних земель у Монте-Карло і високою інвестиційною привабливістю регіону в зв"язку із пільговим оподаткуванням для іноземців.

На першому місці - Монако

Удвічі дешевше обійдеться квартира у столиці Великобританії - Лондоні, котрий став другий. Тут за квадратний метр просять близько $24 тисяч. На третьому місці - Москва. У столиці Росії в центрі квадратний метр коштує надхмарні $16,7 тисячі. Цікаво, що у топ-10 потрапило відразу чотири азіатських міста: Гонконг (4-е місце), Токіо (5-е місце), Мумбаї (8-е місце) і Сингапур (9-е місце). "Економіка азіатського регіону, незважаючи на світову фінансову кризу, знаходиться на підйомі", - коментує аналітик девелоперської компанії "South Estate" Петро Марковецький.

Замикають список найдорожчих міст столиця Еквадору Кіто і єгипетський Каїр.

Найдорожчим містом США прогнозовано став Нью-Йорк (6-е місце). Аналітики кажуть: у тому, що до списку тридцяти найдорожчих міст світу потрапив лише один американський мегаполіс, немає нічого дивного. "Вже два роки вартість нерухомості у Штатах незмінно падає, тому навіть середня ціна у 15 тисяч доларів за квадратний метр у Нью-Йорку є завищеною", - відзначає П.Марковецький.

З а матеріалами Дело

Зараз ви читаєте новину «Київ зайняв 46-е місце у світі за цінами на житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі