понеділок, 02 серпня 2010 09:24

Київ більше не входить до топ-50 міст з найдорожчим паркуванням

Київ більше не входить до топ-50 міст з найдорожчим паркуванням

Київ в 2010 році зайняв 52-е місце у рейтингу міст з найдорожчими автостоянками.

У минулому році українська столиця входила в топ-50, хоча ціна тоді була на 2 долари менше, ніж у цьому.

Справа в тому, що відразу в декількох країнах розцінки підвищилися, а в Європі хоч криза й знизила ціни, вони все одно виявилися вищими, ніж у столиці України. Дешевше Києва паркуватися можна тільки в Братиславі, Вільнюсі, Белграді, Мінську та Йоганнесбурзі.

Такі дані дослідження міжнародної консалтингової компанії Colliers International, яка дослядила ціни на парковку в 58 містах Європи, Середнього Сходу та Африки.

Така ж вартість (10 доларів) паркування на день, як у Києві, - у Буенос-Айресі (Аргентина), Далласі (США) та у місті Хо Ши Мін (В"єтнам).

Начальник КП "Київтранспарксервіс" Олена Поліщук здивована, звідки міжнародна компанія взяла цифру в 10 доларів, адже офіційно день стоянки в третій зоні (на околицях) становить 15 гривень, у другій зоні - 21, а в центрі - до 40 гривень (тобто лише половина вказаної вартості, якщо перерахувати у доларах).

У компанії пояснюють, що брали до уваги також ціни на платних паркінгах в бізнес-центрах рівня "А" і "В", які розташовані в межах центральної частини міста. Саме цим можна пояснити і різке зростання в рейтингу ціни на паркування у лідері цього року - Абу-Дабі (із усього 5 дол. у 2009 до аж 55 дол. в 2010-му), там у центрі тільки в цьому році ввели платну стоянку.

У Києві, наприклад, в офісно-торгівельному центрі "Хрещатик-Плаза" всього 30 паркомісць і вартість стоянки там - близько 85-90 гривень на день (трохи більше 10 дол.), в бізнес-центрі "Парус", що на Мечникова, ціна досягає 12-15 дол., у центрі "Поділ-Плаза" (Спаська) - близько7,5 дол. Але це ціни на "первинні", куплені паркомісця часто здають третім особам, і тоді паркування там може сягати і 15-25 дол. на день.

Москва в цьому році знизилася в світовому рейтингу і посіла лише 41-е місце. Правда, це обумовлено, швидше, зростанням ціни в інших країнах і попаданням в рейтинг нових міст, адже паркування в столиці Росії подешевшало зовсім незначно - з 25 до 24,6 долари в день. До кризи в 2008 році Москва була на четвертому місці в рейтингу добового паркування.

Нагадаємо, Київ зайняв 161-е місце в списку кращих міст світу. Про це свідчить рейтинг, складений впливовою американською консалтинговою фірмою Mercer.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Київ більше не входить до топ-50 міст з найдорожчим паркуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі