четвер, 27 травня 2010 12:47

Київ зайняв 161-е місце в списку кращих міст світу

Київ зайняв 161-е місце в списку кращих міст світу

Відень визнано найкращим містом світу за якістю життя. Київ у другій сотні рейтингу зміг обійти Москву і Санкт-Петербург. Про це свідчить рейтинг, складений впливовою американською консалтинговою фірмою Mercer.

У рейтингу великих міст за відправну точку відліку прийнятий Нью-Йорк. "Велике яблуко" щороку присвоюється рівень життя в 100 пунктів, і з ним порівнюються показники інших міст. На цей раз Нью-Йорк зі своєю 100-бальною відміткою зайняв 49-ий рядок рейтингу. При цьому Відень заробив 108,6 бали, а Багдад, який замикає рейтинг, отримав всього 14,7 бала.

"Срібло" дісталося Цюріху, який раніше займав перший рядок списку, але поступився ним австрійській столиці ще в минулому році. Замикає трійку лідерів Женева. Далі йдуть канадський Ванкувер і новозеландський Окленд, котрі поділили між собою четвертий і п'ятий рядок.

В огляді також відзначається, що якість життя в Східній Європі продовжує підвищуватися - у більшості міст тут оцінки за рік дещо покращилися. Лідирує у цій групі Прага, яка розташувалася на 70-му місці з оцінкою 94,8 бала проти 93,9 бала роком раніше.

У першій сотні списку опинилися столиці прибалтійських республік - Вільнюс зайняв 79-е місце, Таллін - 89-те, а Рига - 91-е.

Столиця України Київ посіла лише 161-е місце, випередивши обидві столиці Росії: Москва та Санкт-Петербург опинилися на 166-му і 170-му рядках відповідно.

Інші столиці колишніх союзних республік розташувалися ще нижче - Єреван став 174-м, Алма-Ата зайняла 175-е місце, Мінськ - 185-ий рядок, а Баку - 196-ий. При цьому Тбілісі від останнього у списку Багдада відділяють лише Хартум (Судан), Нджамена (Чад) і Бангі (Центрально-Африканська республіка).

Рейтинг великих міст за якістю життя компанія Mercer публікує з 2007 року. При його складанні враховується 39 критеріїв, у тому числі рівень злочинності, політична стабільність, кількість лікарень і якість медичної допомоги, зручність транспортної системи, наявність кафе і ресторанів, місць відпочинку, кліматичні умови, рівень особистої свободи.

У цьому році кількість міст, що входять до списку, було розширено до 221 з 215 роком раніше. У зв'язку з цим, зазначають у Mercer, оцінювати перестановки в списку можна буде лише починаючи з 2011 року.

Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Київ зайняв 161-е місце в списку кращих міст світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути