понеділок, 15 лютого 2010 14:18

Одесу визнали одним з найперспективніших міст

Одесу визнали одним з найперспективніших міст

Журнал FDI Magazine, який є частиною всесвітньо відомої Financial Times, визнав Одесу одним з найбільш перспективних і економічно привабливих міст Європи.

Конкурс на звання "Місто майбутнього" журнал проводив з метою визначити найперспективніший регіон Європи для притоку інвестицій, економічного розвитку і розширення бізнесу.

У рейтингу FDI Magazine Одеса зайняла четверте місце в Європі за економічною ефективністю (Cost Effectiveness) і діловою привабливістю (Business Friendliness). За сукупністю параметрів Одесу випередили лише міста Євросоюзу - Амстердам, Рига і Вільнюс.

Газета відзначила також економічну привабливість Львова.

Відбір міст проходив за такими критеріями: мінімальна і середня заробітна плата населення (Minimum  wage, Averagewage), ціна на реєстрацію майна (Registering  property - cost (% ofproperty  value), податок на прибуток (Profit  tax (%), ціни на бензин (Cost  of  one  litre  of  unleaded  petrol), дозволи на будівництво (Cost  of  dealing  with  construction permits (%  of  income  per  capita) і оренда офісу (Office  costs). Так само розраховувалися виробничі витрати (Industrial  costs - as  above).

Рейтинг кращих європейських міст буде опублікований впродовж цього місяця в FDI MAGAZINE.

Нагадаємо, результати дослідження аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" свідчать, що в Одесі найкращі умови для життя населення. Дослідження ґрунтується на статистичних показниках Держкомстату України, а також місцевих органів статистики.

Інші міста за якістю життя розташувалися в такому порядку: Київ, Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Львів, Харків. Найменш зручними для життя містами в Україні є Донецьк і Запоріжжя.

Sostav.ua, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Одесу визнали одним з найперспективніших міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі