четвер, 12 квітня 2012 11:13

Кияни вимагають залишити Андріївський у спокої, а в КМДА звинувачують Кулиняка
15

Фото: Фото: Оксана Худояр

Міністерство культури порушило закон про архітектурні заповідники та про статус пам'яток, надавши дозвіл на будівництво в історичній частині Києва на Андріївському узвозі.

Про це в ефірі 5 каналу заявив начальник Управління охорони культурної спадщини Київміськадміністрації Яків Дехтяр, передає Ліга.

"20 січня 2012 року Міністерство культури вулиця Андріївська була внесена до Державного реєстру як пам'ятка містобудування. Мені не зрозуміло, чому 15 лютого був узгоджений цей проект", - зазначив він.

Дехтяр повідомив, що до Головного управління культурної спадщини КМДА проект будівництва не подавався: "В даному випадку порушення було з боку Міністерства культури".

Нагадаємо, вчора близько 600 активістів прийшли до офісу компанії Рината Ахметова, щоб виявити своє невдоволення з приводу знищення історичних будівель і стійок на Андріївському узвозі.

Протестуючих прийшли підтримати депутати Київради Олександр Бригінець і Віталій Кличко.

Зараз ви читаєте новину «Кияни вимагають залишити Андріївський у спокої, а в КМДА звинувачують Кулиняка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі