середа, 31 липня 2013 10:57

Кінотеатр "Жовтень" знову збираються "виселяти"

Кінотеатр "Жовтень" знову збираються "виселяти"
Фото: familion.ru

Кінотеатр "Жовтень" знову хочуть "виселити". За словами керівництва, прибрати організацію можуть в рамках реорганізації комунальних кінотеатрів.

"Нас вже попередили. Від департаменту комунальної власності ми отримали лист, в якому написано:" Відпрацьовується питання про припинення користування та виселення ТОВ Кіноман в судовому порядку ",-розповіла виданню Сегодня директор кінотеатру "Жовтень" Людмила Горделадзе. - Термін орендного договору закінчується в 2020 році . Але міська влада готова розривати договір через суд ".

Нагадаємо, що комунальна мережа Київкінофільм за рішенням Київради повинна збільшитися з 8 до 16 кінотеатрів. Таким чином влада планує заощадити гроші, відзначає видання. Приміром, частина персоналу зможе трудитися на кілька кінотеатрів - і проконтролювати, щоб приміщення не здавалися в оренду стороннім. На даний момент працюють комісії з реорганізації в кінотеатрах "Братислава", "Київська Русь", "Лейпциг", "Ленінград", "Росія", "Флоренція", "Загреб" і "імені Шевченка".

"Багато кінотеатрів без всяких договорів впускають на свою територію орендарів, отримуючи в кишеню великі гроші. У міськвлада немає намірів приватизувати ці кінотеатри або міняти їх цільове використання. Наше завдання - зберегти їх як єдину систему і їх цінову політику. Київрадою було прийнято рішення створити одне юридична особа, що унеможливить перепрофілювання кінотеатрів ", - пояснив газеті голова КМДА Олександр Попов.

У мерії переконують, що після цієї процедури кінотеатри продовжать роботу, як і раніше, за доступними цінами (від 10 до 35 грн за сеанс). Реорганізацію планують закінчити до середини вересня. Проте, за словами Горделадзе, просто з'єднати "Жовтень" з КП Київкінофільм не вийде - його будівлею керує не комунальне підприємство, а ТОВ Кіноман, організоване співробітниками кінотеатру. "Жовтень" є найстарішим кінотеатром міста, першим побудованим після революції, який розпочав показ фільмів 30 січня 1931.

Зараз ви читаєте новину «Кінотеатр "Жовтень" знову збираються "виселяти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі