неділя, 17 квітня 2022 09:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Кінцеві цілі Росії у війні не змінилися - британська розвідка

Кінцеві цілі Росії у війні не змінилися - британська розвідка
Британська розвідка розповіла про кінцеві цілі Росії у війні проти України. Фото: googlemap

Цілі Росії у війні залишаються незмінними - змусити Україну відмовитися від своєї євроатлантичної орієнтації та затвердити своє регіональне панування.

Про це повідомила британська розвідка у Twitter.

РФ переміщує свої війська на схід України, зокрема під Харків та Сіверськодонецьк. Російська артилерія продовжує наносити удари по українських позиціях по всьому сходу країни, де Росія планує відновити наступальну активність. Переміщення бойових дій на схід не змінило кінцевих цілей РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти репресують командирів, які "не виправдали очікувань" у війні з Україною

"Хоча оперативний фокус Росії перемістився на східну Україну, кінцева мета Росії залишається незмінною. Вона прагне змусити Україну відмовитися від євроатлантичної орієнтації та утвердити власне регіональне домінування", - зазначається у повідомленні.

Окупаційна адміністрація Херсона намагається переконати місцеве населення, що злочини РФ в Україні чиняться на благо людей, а "збройні сили РФ не воюють з українським народом". Начебто війна розпочалася через "західні плани" знищити російський та український народи.

Зараз ви читаєте новину «Кінцеві цілі Росії у війні не змінилися - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі