понеділок, 17 грудня 2012 14:05

Кім Чен Іра помістили у мавзолей разом із вагоном поїзду, в якому він помер

Забальзамоване тіло колишнього керівника КНДР Кім Чен Іра в день першої річниці його смерті поміщено в постійний саркофаг у Кимсусанському меморіальному палаці, де також покоїться тіло його батька - засновника КНДР і вічного президента країни Кім Ір Сена.

Як повідомляє Associated Press, тіло Кім Чен Іра, одягнене у військовий костюм кольору хакі, вміщено кількома поверхами нижче саркофага з тілом Кім Ір Сена.

Автор: Фото: viggers.com / ridus.ru
 

У Кимсусанский меморіальний палац також поміщені яхта Кім Чен Іра і вагон потягу, в якому, згідно з офіційною версією, він помер. Крім того в мавзолей поміщені деякі його особисті речі - куртка з капюшоном, сонячні окуляри, туфлі і комп'ютер MacBook Pro.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що церемонія на честь першої річниці смерті північнокорейського лідера Кім Чен Іра пройшла в Пхеньяні.

Автор: Фото: viggers.com / ridus.ru
 

Одягнені в чорне військові керівники та посадові особи, в тому числі новий лідер країни Кім Чен Ин, схилили голови перед гігантським червоним прапором з портретом старшого Кіма.

У своєму виступі голова президії парламенту Кім Ен Нам возніс хвалу колишньому лідеру, який створив ядерну програму країни. Запуск першої північнокорейської ракети дальнього радіусу дії, здійснений КНДР в середу, він назвав символом майбутнього. Віце-маршал Чхве Рен Хе заявив, що північнокорейська армія готова до захисту батьківщини.

Автор: Фото: viggers.com / ridus.ru
 

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Іра помістили у мавзолей разом із вагоном поїзду, в якому він помер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі