пʼятниця, 30 грудня 2011 06:45

Кім Чен Іра ховали два дні

У середу почали прощатися з лідером Північної Кореї — Кім Чен Іром, який помер від серцевого нападу 17 грудня на 70-му році життя.

Через снігопад церемонію почали на 4год. пізніше, ніж планували. Тіло у труні зі скляним вікном провезли центром столиці Пхеньян у чорному катафалку. Попереду їхали два лімузини. На першому стояв велетенський портрет усміхненого Кім Чен Іра у військовому френчі. На другому везли вінок із білих квітів. Ухвості їхали близько десятка чорних "Мерседесів Бенц". Уздовж вулиць вишикувалися близько 200 тис. корейців. Передні ридали й ламали руки.

— Не покидай нас! Повернися! — лементували жінки.

Праворуч катафалка йшов наймолодший син покійного і його наступник 29-річний Кім Чен Ин. Кажуть, двоє його старших братів на церемонію не прийшли.

Два дні державне телебачення демонструвало тільки документальні фільми про життя лідера.

Кім Чен Ір керував країною від часу смерті свого батька Кім Ір Сена 1994-го. Тіло покійного поклали поряд із батьковим у скляному саркофазі в мавзолеї-палаці Кімсусан.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Іра ховали два дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі