понеділок, 22 лютого 2010 11:21

Кількість жертв землетрусу на Гаїті може досягти 300 тисяч осіб

Кількість жертв землетрусу на Гаїті може досягти 300 тисяч осіб
Після завершення робіт із розбирання завалів кількість жертв землетрусу на Гаїті може досягти 300 тисяч осіб. Про це заявив президент цієї країни Рене Преваль, виступаючи в неділю, 21 лютого, у мексиканському курортному містечку Плайя-дель - Кармен на Першому саміті Мексика - держави-члени Карибського співтовариства (КАРІКОМ).

Коментуючи ситуація у своїй країні, президент зазначив, що тисячі громадян залишаються без даху над головою і роботи. Гаїті потребує не тільки гуманітарної допомоги, а й відновлення економіки країни, що вважається найбіднішою у Західній півкулі.

Надання допомоги Гаїті на коротко-та довгострокову перспективу обговорили учасники зустрічі Мексика-КАРІКОМ. Це питання буде підніматися також на саміті Групи Ріо за участю членів Карибського співтовариства, який відкривається сьогодні в Плайя-дель-Кармен. У її роботі візьмуть участь 32 країни регіону, у тому числі 26 глав держав і урядів.

Нагадаємо, землетрус силою 7 балів стався на Гаїті 12 січня. За офіційними даними, у результаті удару стихії загинули понад 230 тисяч осіб, не менш ніж півмільйона мешканців країни залишилися без даху над головою.

У столиці Порт-о-Пренсі та її околицях пошкоджено дві третини будівель. Урядові установи зараз змушені працювати в наметах або напівзруйнованих будівлях.

19 лютого ООН збільшила до рекордної - в 1,44 мільярда доларів - суму, зібрати яку вона закликає для допомоги Республіці Гаїті, що постраждала від землетрусу 12 січня, повідомляє Вести.ru.

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв землетрусу на Гаїті може досягти 300 тисяч осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі