вівторок, 09 березня 2010 08:21

Кількість глядачів цьогорічного "Оскара" побила п"ятирічний рекорд

Кількість глядачів цьогорічного "Оскара" побила п"ятирічний рекорд

82-у церемонію "Оскара" 7 березня 2010 року подивилася рекордна кількість глядачів за останні п"ять років.

Всього за нагородженням кращих на думку Американської кіноакадемії картин в неділю спостерігали 41,3 мільйона людей. У 2009 році кількість глядачів склала 36,3 мільйона, а в 2008 році - лише 32 мільйони. Та цифра стала рекордно низькою для церемонії за всю історію.

Таким чином, аудиторія "Оскара" виросла на 14 відсотків. Це укладається в загальну тенденцію зростання телеаудиторії. Так, кількість глядачів церемонії "Золотого глобусу" в 2010 році виросла також на 14 відсотків, а показники церемонії "Греммі" покращились на 36 відсотків.

Як відзначають аналітики, зростання кількості телеглядачів може пояснюватися тим, що у американців залишається все менше приводів зібратися разом, а в умовах зростаючого безробіття більше людей проводять час вдома. Крім того, багато хто спостерігав церемонію по телевізору, щоб негайно поділитися враженнями з друзями і знайомими в соціальних мережах і блогах.

Нагадаємо, кращим фільмом за версією Американської кіноакадемії був визнаний "Повелитель бурі" Кетрін Бігелоу. Вона також отримала "Оскара" за кращу режисуру.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Кількість глядачів цьогорічного "Оскара" побила п"ятирічний рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі