пʼятниця, 18 березня 2022 00:46

Кількість біженців з України може зрости до 15 мільйонів

Кількість біженців з України може зрости до 15 мільйонів
За тиждень з України виїхав 1 мільйон біженців. Фото: zn.ua

Росія продовжує бомбардувати українські міста, тому цивільні змушені евакуюватися на безпечні території. За тиждень у Європу виїхали приблизно мільйон біженців. Якщо окупанти продовжать наступати, кількість біженців може зрости до 15 мільйонів.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

З початку війни до Європи евакуювалися понад 3 млн українців. Найбільше виїхало до Польщі.

"Надання допомоги Україні було найбільшою операцією цивільного захисту в історії. Наразі Координаційний центр Євросоюзу організовує збір і доставлення гуманітарної допомоги з усіх 27 країн ЄС. Агресія РФ спричинила гуманітарну катастрофу такого масштабу, якої ми не бачили з часів Другої світової війни. Потреби людей в Україні величезні", - заявив Єврокомісар з гуманітарної допомоги та кризового управління Янез Ленарчич.

Комісар очікує, що кількість українських біженців зростатиме, якщо наступ окупантів триватиме.

"Зараз у нас є мільйон біженців на тиждень. Тож якщо це триватиме ще 10 тижнів, ми можемо досягти цифри в 15 мільйонів людей", – зазначив Ленарчич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, скільки віз українські біженці вже отримали у Британії

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Кількість біженців з України може зрости до 15 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі