неділя, 30 травня 2010 18:46

Кіберспортсмени за перемогу у чемпіонаті отримують 30-50 тисяч доларів

Кіберспортсмени за перемогу у чемпіонаті отримують 30-50 тисяч доларів

30 травня у Києві відбулися фінальні змагання з комп'ютерних ігор між українськими командами. Команда-переможець поїде до паризького Діснейленду на Всесвітній фінал з кіберспорту. Відбіркові тури на конкурс проходили по усій Україні. Потрапити до київського фіналу хотіло 2 000 гравців. Це вдалося тільки 80.

"У нас брали участь гравці від 11 до 62 років, - розповідає президент української професійної ліги з кіберспорту Гліб Малютін. - На змаганнях грають переважно молоді хлопці. Старші люди соромляться свого захоплення і не хочуть на таких змаганнях світитися".

Навесні цього року світовий чемпіонат з кіберспорту у Берліні виграла київська команда "НаВі". Її менеджер 27-річний Олександр Кохановський почав грати у комп'ютерні ігри в 11 років.

"Раніше я сам професійно грав у кіберспорт, - каже Олександр. - Чотири роки тому залишив комп'ютерні ігри. Хлопці запропонували бути їхнім менеджером. Перед чемпіонатом ми граємо по 7-8 годин на добу. Коли хлопці роз'їжджаються на канікули, то можуть взагалі не грати або грають по годині в день, щоб тільки підтримувати форму. У нас, як у будь-якому спорті, є тренування. Вони потрібні, щоб не втрачати миттєву реакцію та швидке мислення. Треба часто грати разом, щоб зігруватися і знаходити взаєморозуміння. Мені кіберспорт допомагає в житті. Коли їду на машині, то маю добре відчуття ритму. Раніше мав клаустрофобію. Тепер її позбувся. Головним у команді є капітан, який під час гри вигадує тактику дій. Капітан завжди сидить по центру".

Олександр говорить, що професіонал мусить мати потужну апаратуру - хорошу мишку, клавіатуру, щоб швидко стріляти. Мишка для професійної гри коштує 1 тисячу гривень, навушники – 2 тисячі

"У чоловічі команди дівчат беруть дуже рідко, - розповідає Олександр. - У кіберспорті їх рівень гри нижчий. Крім того дівчата дуже імпульсивні, а у нас імпульсивність дуже карається. Треба багато думати під час гри. Для дівчат є окремі жіночі команди і турніри."

У команді "НаВі" грають 5 хлопців. За перемогу у світових чемпіонатах команда отримує $ 30-50 тис.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кіберспортсмени за перемогу у чемпіонаті отримують 30-50 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі