понеділок, 27 квітня 2009 14:02

Керівництво столичного зоопарку ховає тварин від відвідувачів

Керівництво столичного зоопарку ховає тварин від відвідувачів

Директор організації з захисту тварин Великобританії Джон Руейн заявляє, що Київський зоопарк не зможе повернути членство у ЄАЗА (Європейська Асоціація Зоопарків та Акваріумів) до кінця 2009 року.

Про це він заявив у відповіді на офіційний коментар керівництва Київського зоопарку, в якому йшла мова, що інформація, раніше "наведена Руейном щодо Київського зоологічного парку, в жодному сенсі не відповідає дійсності".

Умови утримання жахливі і не відповідають вимогам ЄАЗА

"У статті мене звинуватили в необ"єктивності щодо діяльності Київського зоопарку тому я хочу ознайомити читачів з деякими аспектами цієї справи. Упродовж десяти років моя організація "Naturewatch" проводить моніторинг діяльності Київського зоопарку і я можу сказати, що на сьогоднішній день він не готовий до повернення повного членства в ЄАЗА", - сказав Руейн.

За його словами, керівництво зоопарку приховує реальний стан речей як від киян, так і від Київської міської адміністрації.

"Керівництво зоопарку неодноразово заявляло про те, що вже до кінця 2009 року зможе повернути членство ЄАЗА (Європейська Асоціація Зоопарків та Акваріумів) - це не правда!", - наголосив Руейн.

За його словами, до 2007 року Київський зоопарк був повноправним членом ЄАЗА. Але у вересні 2007 року його було виключено із асоціації за "невиконання обіцянок впродовж останніх років щодо покращення умов утримання тварин".

"Сьогодні Київський зоопарк претендує на позицію кандидата на членство, а не на повне членство в організації ЄАЗА. У квітні 2009 року Київський зоопарк знаходився тільки в процесі подачі заяви на кандидата", - сказав Руейн.

Він відзначив, що членом Київський зоопарк стане тоді, коли виконає усі вимоги ЄАЗА щодо утримання тварин та поводження з ними протягом 5 років.

Руейн заявив, що не ставив під сумнів компетенцію нових британських співробітників Київського зоопарку - Стіва Пілшера та його дружини Анні Вебстері.

"На прес-конференції запитали мене, чи Стівен Пілшер та Анні Вебсбері є відомими експертами, я відповів, що ні, що вони були звичайними доглядачами за тваринами в зоопарку і що Стівен і Анні мають малий стаж роботи з тваринами - всього два роки", - сказав Руейн.

Він додав, що у січні 2008 року Пілшера було звільнено з роботи керівником Дартмутського зоопарку в Англії.

"Отже, беручи до уваги вищезгадане, у мене є досить підстав висловити скептицизм щодо їхнього професійного рівня", - сказав Руейн.

Директор організації з захисту тварин Великобританії, заявив, що "вкрай стурбований станом приблизно 80 приматів, які утримувалися в закритому приміщенні Київського зоопарку останні 18 місяців".

"Зоопарк не показує цих тварин відвідувачам, однак нам вдалося їх побачити в березні та в жовтні 2008 року. Умови утримання жахливі і без сумніву не відповідають вимогам ЄАЗА. Я звертаю увагу киян на той факт, що керівництво Київського зоопарку ховає цих тварин від відвідувачів", - сказав Руейн.

За матеріалом Українська правда


В експозиції Київського зоопарку налічується близько 6,7 тис. тварин 420 видів.

Територія зоопарку становить 34,22 га.

Зоопарк створений в 1908 році Київським товариством аматорів природи, однак, за даними Музею історії Києва, зоопарк розпочав свою роботу в березні 1909 року.

Зараз ви читаєте новину «Керівництво столичного зоопарку ховає тварин від відвідувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі