пʼятниця, 01 листопада 2013 15:23

Католицька церква на порозі лібералізації: Ватикан проводит соцопитування

Католицька церква на порозі лібералізації: Ватикан проводит соцопитування
Фото: credo-ua.org

Ватикан організував опитування серед католиків по всьому світу, щоб дізнатися про їх ставлення до вчення церкви у зв'язку з контрацепцією, одностатевими шлюбами і розлученнями. Про це пише американська газета National Catholic Reporter, що спеціалізується на темах про католицьку церкву.

За інформацією видання, генеральний секретар Синоду єпископів, архієпископ Лоренцо Балдіссері 18 жовтня направив текст опитування національним конференціям католицьких єпископів і попросив якнайшвидше поширити його в єпархіях та парафіях. За допомогою даного опитування Ватикан планує з'ясувати, наскільки добре відомо вчення церкви про сім'ю і яке до нього сформовано ставлення у прихожан. Зокрема, церкву цікавить місце традиційного шлюбу як союзу між чоловіком і жінкою в сучасному суспільстві.

Також Ватикан має намір з'ясувати, який відсоток складають одностатеві шлюби, розлучення і повторні шлюби, а також чого чекають люди, що опинилися в такій ситуації, від церкви.

Католицьку церкву також цікавить ставлення до релігійного виховання дітей у неповних або нетрадиційних сім'ях. Ватикан сподівається отримати підсумки опитувань до січня і обробити їх до жовтня 2014 року , коли відбудеться засідання Синоду єпископів, присвячене ставленню церкви до різних форм сімейних відносин в сучасному суспільстві. На підставі цих консультацій Синод 2015 має намір виробити основні принципи ставлення церкви до сім'ї та шлюбу.

Зараз ви читаєте новину «Католицька церква на порозі лібералізації: Ватикан проводит соцопитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі