четвер, 19 жовтня 2006 14:46

Катар допоможе Росії повернути тіла дипломатів убитих в Іраку

Згідно домовленості міністрів закордонних справ двох країн, Катар надасть Росії допомогу у поверненні тіл загиблих в Іраку дипломатів.

На зустрічі глав МЗС Росії і Катару Сергія Лаврова і Хамада бен Джасема аль-Тані, що відбулася в середу, останній пообіцяв своєму російському колезі, що емір Катару зможе виступити в ролі посередника на переговорах з радикальним сунітським угрупуванням, що узяло на себе відповідальність за викрадання і вбивство співробітників російської дипмісії в Іраку.

Раніше стало відомо про те, що вимога про посередництво еміра була висунута самими терористами.

І, як заявив на зустрічі глава МЗС Катару, емір готовий допомогти Росії, якщо з відповідним проханням до нього звернеться президент Путін.

Нагадаємо, що російські громадяни були викрадені 3 червня у Багдаді. Автомобіль посольства був обстріляний, внаслідок чого загинув Віталій Тітов. Четверо інших співробітників посольства (Федір Зайцев, Ринат Агліулін, Анатолій Смирнов і Олег Федосєєв) були захоплені і пізніше убиті членами угрупування "Рада моджахедів шури", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Катар допоможе Росії повернути тіла дипломатів убитих в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі