неділя, 06 жовтня 2013 20:05

Карнавальна хода велетнів та артистів фестивалю "Золотий лев" зібрала тисячі глядачів
27

Фото: Фото: Ольга Швед

Традиційний театральний фестиваль "Золотий Лев" розпочався у Львові 3 жовтня і триває аж до 6 жовтня . В рамках фестивалю відвідувачі побачать на вулицях та площах Львова вистави вуличних театрів Чехії, Польщі, Білорусі, Португалії та України.

У неділю центром міста пройшла традиційна карнавальна хода учасників Міжнародного театрального фестивалю "Золотий лев на вулиці - 2013". Цьогорічна програма є більш циркового спрямування, було багато клоунів та циркових трюків. Подивитися на карнавальну ходу центральними вулицями міста до оперного театру зібралися тисячі глядачів.

"Це єдиний щорічний вуличний фестиваль в Україні, який почав своє існування з 2001 року. Ми щороку проводимо вуличний і кожні два роки сценічний фестиваль. Цього року маємо 18 вистав, 12 країн, 12 колективів – з Португалії, Польщі, Білорусії, Росії, України. Програму я спланував таким чином, аби денні вистави були насичені цирковим веселим настроєм, щоб це було і для дітей, і батьків, і молоді. Вечірні вистави більш серйозні привезли. Нову виставу показаже театр з Праги, який здобув гран-прі на фестивалі в Единбурзі", - каже директор Міжнародного театрального фестивалю "Золотий лев" Ярослав Федоришин.

Виставу "Бал Генія" про скульптора Пінзеля показали актори Львівського академічного духовного театру "Воскресіння". Театри з Євпаторії "Вольфрам" і "Gefest" здивували великою вогняною програмою.

На пл. Ринок працювали ігрові атракціони для батьків та дітей від клоунів Краківського театру Вагабунда (Польща), біля Оперного театру відбулась клоунська театральна програма з глядачами "Енано" (Португалія), Road show Велетнів Євпаторійського театру "Вольфрам" (Україна), а ввечері – вистава "Останнє плаття короля" Мінського театру InZhest (Білорусія).

Завершить фестиваль "Золотий лев" виступ театру "Biuro Podr??y" – одного з найстаріших театрів Польщі. Вони показали одну з найперших своїх вистав – "Carmen Funebre", яка об'їздила понад 80 країн і вперше буде показана у Львові.

Зараз ви читаєте новину «Карнавальна хода велетнів та артистів фестивалю "Золотий лев" зібрала тисячі глядачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі