вівторок, 21 серпня 2007 11:11

Кандидата в президенти США звинуватили в тому, що він занадто білий

У одного з головних кандидатів на президентський пост в США спробували відібрати колір шкіри. Сенатора Барака Обаму прямо звинуватили в тому, що він занадто "білий", пише "Російська газета". У США активно проходить піар-компанія із дослідження кенійського коріння Обами, якого виховували біла мати і бабуся з дідусем. Конкурентам Обами, натомість, експерти рекомендують стати "чорнішими".

Майже анекдотична, на перший погляд, ситуація насправді може коштувати йому крісла в Овальному кабінеті, зазначає РГ.

Ще в лютому в ході передвиборного туру Південною Кароліною Обама урочисто проголосив, що Америка готова до обрання чорного президента. Більшості виборців попервах ця думка здалася занадто зухвалою. Проте, подумавши, вони дійшли висновку, що сенатор має рацію. А соціологи підкріпили подібні висновки даними опитувань громадської думки.

Насправді Барак Обама не може похвалитися "афроамериканською чистокровністю". Його батько, що приїхав на навчання в США, родом з Кенії. Проте мати – біла жінка з Канзасу. Крім того, Барака виховували білі бабуся й дідусь, передає Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Кандидата в президенти США звинуватили в тому, що він занадто білий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі