неділя, 09 жовтня 2022 23:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Канадські солдати знову тренують українців у Великій Британії: яскраві фото
16

Канада відновила українську тренувальну місію в рамках навчальної операції UNIFIER-UK у Великій Британії.

Солдати Збройних сил Канади проводять цілеспрямовану підготовку українських новобранців щодо індивідуальних і колективних військових навичок, повідомив Генштаб ЗСУ 9 жовтня.

"Для нас неймовірна честь відновити навчання Сил оборони України. Наші тренувальні групи складаються з висококваліфікованих, мотивованих і професійних військовослужбовців, які віддані цій місії. Ми забезпечуємо життєво важливу підготовку, яка служить для зміцнення можливостей, сили й боєготовності вже перевірених і сповнених рішучості Сил оборони України", — сказав сержант-майор навчальної операції UNIFIER-UK прапорщик Корі Озеркевич.

Канада відновила українську тренувальну місію у Великій Британії
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
Канада відновила українську тренувальну місію у Великій Британії
Канада відновила українську тренувальну місію у Великій Британії
Канада відновила українську тренувальну місію у Великій Британії
Канада відновила українську тренувальну місію у Великій Британії

Західні союзники доклали зусиль, щоб допомогти Україні, надавши безпечне місце розташування. А також кваліфікований військовий персонал для навчання Сил оборони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Великій Британії розпочалася підготовка молодших командирів ЗСУ

Українська місія є і просвітницькою, за словами капрала Джастіна Коула, солдата 3-го батальйону Канадської легкої піхоти принцеси Патриції Збройних сил Канади (3 PPCLI).

"Це чудовий досвід, який дає змогу зрозуміти серйозність ситуації в Україні. Новобранці постійно хочуть вчитися та вдосконалювати навички, яких ми їх навчаємо. Дні довгі, але корисні, і я пишаюся тим, що беру участь у цій місії", — сказав він.

Хоча навчання новобранців може бути складним завданням, усі інструктори погоджуються в одному: слухачі неймовірно мотивовані вчитися в канадців. Їхній ентузіазм щодо практичних знань визначний. А їхня рішучість досягти успіху в цьому конфлікті надихає.

З початку повномасштабної війни в Україні майже всі країни НАТО та Євросоюзу, зокрема Норвегія, Данія, Швеція, Литва, Латвія, Естонія, Польща, Словаччина, Чехія і Велика Британія, так чи інакше приєдналися до програм з допомоги в підготуванні українських воїнів.

Велика Британія відіграє одну з найактивніших ролей.

Зараз ви читаєте новину «Канадські солдати знову тренують українців у Великій Британії: яскраві фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі