четвер, 24 серпня 2023 12:55

Як з домашніх квіток приготувати варення, яке зменшує зубний біль

Як з домашніх квіток приготувати варення, яке зменшує зубний біль
Легкий рецепт варення з трояндФото: Depositphotos

Неїстівні на перший погляд пелюстки троянд можна перетворити в чарівні ласощі.

Протягом усього літа та навіть на початку осені можна готувати смачне варення. Робити його можна з будь-яких квіток червоного і рожевого кольору, але найсмачніші ласощі виходять з чайних троянд, пишет telegraf.

Важливо знати лише одне - покупні троянди не годяться.

Їх обприскують отрутохімікатами. Використовуйте тільки домашні квіти.

Варення з троянди корисне для серця і судин, допомагає при застуді і зменшує зубний біль, якщо намазати його на ясна. Ці ласощі нормалізують травлення і знижують ймовірність розвитку виразки шлунка.

Варення з пелюсток троянд

Пелюстки рожевих або червоних троянд - 100 г

Лимонна кислота - щіпка.

Цукор - 500 г.

На пелюстках бажано обрізати білу частину, якою пелюстки кріпляться до квітки. Ретельно промити пелюстки, обдати окропом, потім замочити в холодній воді на 15 хвилин. Просушити пелюстки. Змішати пелюстки з лимонною кислотою і третиною цукру. Залишіть на шість годин.

Потім решту цукру залити водою і довести до кипіння. Варити сироп три-чотири хвилини. При цьому знімайте піну. У сироп висипати пелюстки з цукром. Варити варення приблизно 15 хвилин, поки пелюстки не стануть м'якими. Готове варення розлити по стерильним банкам і закатати кришками.

Варення з троянд без варіння

Пелюстки троянд - 100 г.

Цукор - 2 склянки

Лимон - 1 шт.

У цьому рецепті пелюстки троянд не проходять термічну обробку і зберігають більше корисних речовин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Додайте у салат чи смузі: які їстівні бур'яни можуть здивувати смаком

Пелюстки ретельно промити і обсушити. Скропити соком одного лимона. Посипати цукром і залишити на шість годин, періодично помішуючи. Через шість годин суміш пелюсток з цукром пробити блендером до однорідності. Викласти в стерильну банку і закатати кришкою.

Варенням з фруктів нікого не здивуємо. Навіть - з кульбаби чи кабачків. А справді унікальним смаком здивує варення з картоплі. Gazeta.ua пропонує цікавий і водночас простий рецепт варення з картоплі та ромом.

Зараз ви читаєте новину «Як з домашніх квіток приготувати варення, яке зменшує зубний біль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі