неділя, 24 грудня 2023 11:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Як гітлерівці - російські загарбники будують укріплення на Запоріжжі

Російські окупанти перетворюють захоплені міста Запорізької області на укріплені фортеці.

Армія загарбників продовжує зводити фортифікаційні споруди. Про це у Telegram повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Росіяни, зокрема, риють нові окопи поблизу Токмака та Мелітополя.

Автор: t.me/ivan_fedorov_melitopol
  Росіяни на Запоріжжі будують нові лінії оборони
Росіяни на Запоріжжі будують нові лінії оборони

"Токмак уже оточений щурячими норами окупантів з усіх боків. Поблизу Мелітополя ворог будує окопи не тільки з боку Василівки, а й з боку Криму. Пів року тому це було кілька ліній оборони, зараз - суцільні укріплення", - зазначив Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запорізькому напрямку росіяни розстрілюють своїх військових - Федоров

За його словами, путінські війська фактично повторили тактику німецьких нацистів Гітлера - росіяни намагаються побудувати оборону по лінії Вотан.

"Проте нацистам не вдалося утриматися тоді, не вдасться рашистам і зараз", - додав Федоров.

Як відомо, нацистські окупанти під час Другої світової війни збудували на території України стратегічний оборонний рубіж - лінію Пантера - Вотан. За задумом Гітлера, вона мала послужити стримуючим чинником для радянських військ. Проте 1943 року фортифікаційні споруди було зруйновано, після чого почалося звільнення правобережної України від нацистських загарбників.

У Мелітополі українські партизани провели успішну диверсію й підірвали залізничний потяг, який щодня возив із Криму до Мелітополя та Дніпрорудного боєприпаси та пальне.

У результаті контрольованого вибуху пошкоджено залізницю та тепловоз з вагонами.

Зараз ви читаєте новину «Як гітлерівці - російські загарбники будують укріплення на Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі