середа, 15 червня 2011 09:31

Спецтема: Війна у Лівії

Каддафі розслабився за партією в шахи з Ілюмжиновим
5

Фото: Фото: Reuters

Муаммар Каддафі зіграв з президентом Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ), колишнім президентом російської республіки Калмикія Кірсаном Ілюмжиновим у шахи. У ході зустрічі Каддафі сказав, що ніколи не покине країну, незважаючи на сильний тиск, і не має наміру складати з себе повноваження.

"Зустріч тривала близько двох годин, ми зіграли з Каддафі у шахи. Зустріч проходила не в якомусь бункері, а в одній з адміністративних будівель в лівійській столиці", - повідомив Ілюмжинов.

Каддафі заявив, що не збирається залишати Лівію, підкресливши, що це його батьківщина і земля, де загинули його діти й онуки. Він також сказав, що не розуміє, яку посаду він повинен покинути. "Я не прем'єр, не президент і не король. Я не займаю в Лівії ніякого посту і, тому в мене немає посади, яку я повинен покинути", - передав його слова голова ФІДЕ.

"Я висловив Каддафі співчуття від своєї родини у зв'язку із загибеллю його 20-річного сина, двох онуків і чотиримісячної внучки. А потім мені показали будинок, в який потрапили п'ять бомб і де загинули родичі Каддафі", - продовжив Ілюмжинов. За його словами, в Тріполі багато руйнувань, у тому числі і цивільних об'єктів.

Ілюмжинов прибув до Лівії у суботу ввечері, щоб обговорити перспективи розвитку шахового спорту в країні. Він також зіграв у шахи з Мухаммедом Каддафі, старшим сином лівійського лідера, який керує Національним олімпійським комітетом, і зустрівся з главами МЗС Лівії і міністерства освіти.

У 2004 році в Тріполі відбувся чемпіонат світу з шахів, організований під егідою ФІДЕ на чолі з Ілюмжиновим.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі розслабився за партією в шахи з Ілюмжиновим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі