Ексклюзиви
понеділок, 06 грудня 2010 12:17

Кабмін визнав, що не зможе виконати бюджет 2010?

Кабмін визнав, що не зможе виконати бюджет 2010?

В листопаді Державна податкова адміністрація спрямувала до загального фонду бюджету рекордну за цей рік суму - 18,35 млрд. гривень, пише "Комерсант-Україна".

Збільшення збору податків стало можливим завдяки тому, що в травні законом "Про оподаткування прибутку підприємств" було встановлено обмеження для бізнесу: у поточну звітність по сплаті податку на прибуток дозволено включати тільки 20% від збитку за попередні звітні періоди, тоді як раніше - 100% суми.

В результаті цього в листопаді зібрано 7,8 млрд. гривень податку на прибуток, що становить 23% від показника 11 місяців 2010 року.

Крім того, за даними ДПА, у листопаді отримано 6,6 млрд. гривень ПДВ (за січень-листопад - 47,3 млрд грн), відшкодовано - 2,63 млрд. гривень (20,9 млрд грн).

За словами віце-прем'єра Сергія Тігіпка, сума ПДВ у перевірках склала 9,5 млрд грн, в тому числі підтверджений перевірками прострочений борг - 1,8 млрд грн.

Між тим, як зазначає видання, вже на грудень план ДПАУ скорочено вдвічі - до 9,7 млрд. гривень.

"Враховуючи, що для виконання річного плану за доходами до державного бюджету має надійти 23,2 млрд. гривень, а щомісячні відрахування Держмитниці складають у середньому близько 6 млрд. гривень, недобір податкових платежів може скласти 7,5 млрд. гривень", - зазначає видання .

У цілому невиконання бюджету по доходах може скласти близько 11 мільярдів гривень.

Загалом у січні-листопаді до держбюджету надійшло 215,1 млрд. гривень - на 15,3% більше, ніж за аналогічний період 2009 року, в тому числі до загального фонду - 186,9 млрд. гривень - на 35,3% більше.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін визнав, що не зможе виконати бюджет 2010?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути