субота, 05 жовтня 2013 13:06

Йому було 56: два роки без Стіва Джобса
6

Фото: ФОТО: picasaweb.google.com

Два роки тому світ вразила новина про смерть Стіва Джобса, чиє ім'я стало легендарним ще за життя. Людина-легенда, яка зуміла підняти Apple в момент, коли вона була на межі банкрутства. У 1997 році газета San Francisco Chronicle писала: "Остання людина, яка могла би врятувати Apple від неминучого банкрутства, померла дві тисячі років тому. Його розіп'яли на хресті". Виявилося , журналісти помилялися.

Стів Джобс завжди був дуже далекоглядним бізнесменом. Він допоміг наступити епосі персональних комп'ютерів, а потім провів справжню культурну революцію, змінив наше уявлення про те, як варто слухати музику, дивитися фільми і розмовляти по мобільному телефону. Йому було 56.

У 2004 році він переніс операцію з пересадки печінки. У 2009 році взяв тримісячну відпустку, і вже тоді зарубіжні інформагентства стали спішно писати некрологи. Здавалося, Джобс не повернеться. Але він повернувся. А потім знову повідомив про свій відхід. Цього разу остаточно.

Смерть Джобса не стала повною несподіванкою: попередні роки він вів боротьбу з важкою недугою, і приблизно за півтора місяці до фатального дня передав повноваження по щоденному керівництву компанією своєму наступнику Тіму Куку. Однак він залишався обличчям та керівником Apple навіть у ті моменти, коли проходив лікування.

Джобс проводив презентації в стані, близькому до непритомного, навіть тоді, коли всі бачили, що ноги в незмінних синіх джинсах сильно схудли. Чекали його і на презентації iPhone 4S, яка пройшла 4 жовтня 2011 року, хоча б у якості почесного гостя.

Як стало відомо пізніше, Джобс стежив за колегами зі свого будинку і залишився задоволений, як вони впоралися із завданням. А вже наступного дня світ облетіла звістка про смерть найвідомішов, мабуть, фігури IT-світу.

Зараз ви читаєте новину «Йому було 56: два роки без Стіва Джобса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі