четвер, 12 березня 2009 08:57

Через Путіна Грузія не братиме участі в "Євробаченні"

Через Путіна Грузія не братиме участі в "Євробаченні"
Грузинський поп-гурт "Стефані та 3G" ухвалила рішення відмовитися від участі в "Євробаченні-2009" на знак протесту проти рішення Європейського союзу мовлення, що угледів порушення в конкурсній пісні колективу.

10 березня організатори музичного конкурсу зажадали від "Стефані та 3G" до 16 березня змінити текст композиції "We Dont Wanna Put In", в якому можна угледіти натяк на прем"єр-міністра Росії Володимира Путіна, або обрати іншу пісню для виконання на "Євробаченні" в Москві. Інакше Європейський союз мовлення пригрозив Грузії дискваліфікацією за порушення правил конкурсу.

Самі "Стефані та 3G" не приховували, що в їхній пісні міститься антиросійський протест, і раніше вже відмовлялися змінити текст пісні "We Dont Wanna Put In". Втім, тепер продюсер групи Кахабер Цискарідзе заявив, що не бачить в пісні політичного підтексту. Продюсер припустив, що пісня була заборонена в результаті тиску Москви.

Завдяки перемозі Діми Білана на торішньому конкурсі в Бєлграді "Євробачення-2009" пройде в Москві. Конкурс офіційно відкриється 9 травня. Півфінали пройдуть 12 і 14 травня, а фінал відбудеться 16 травня в спорткомплексі "Олімпійський". Росію на конкурсі в нинішньому році представлятиме українська співачка Анастасія Приходько. Від України на "Євробачення" поїде Світлана Лобода.

За матеріалами РИА "Новости", Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Через Путіна Грузія не братиме участі в "Євробаченні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі