середа, 29 квітня 2020 20:23

Через обвал цін на нафту Росія може стати агресивнішою

Через обвал цін на нафту Росія може стати агресивнішою
Володимир Дубровський: Кремль намагатиметься витіснити з публічної свідомості економічні втрати новими геополітичними авантюрами та військовими кампаніями. Фото: Тарас Подолян

Росія зараз більше залежить від експорту нафти, ніж СРСР - у відсотках до внутрішнього валового продукту. Хоча частина економіки, не зациклена на газі та нафті, у РФ значно сильніша за радянську.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить економіст Володимир Дубровський.

"Але через пониження цін на "чорне золото" відчутно впадуть бюджетні надходження, скоротиться ВВП.

Питання ще й у політичній сфері. Ієрархічні структури на зразок Комуністичної партії та сьогоднішньої ФСБешної влади живуть, доки їхні члени впевнені в майбутньому. Коли бачать, що залишилося недовго, структура починає сипатись. Розвалюються вертикалі влади. Падіння цін на нафту може спричинити такий ефект у Росії", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафта буде стабільно дешевшати - економіст

Але, за його словами, Україна має готуватися, що РФ переживе кризу.

"На її фоні може стати ще агресивнішою. Кремль намагатиметься витіснити з публічної свідомості економічні втрати новими геополітичними авантюрами та військовими кампаніями", - додає економіст.

Повне інтерв'ю з Володимиром Дубровським читайте у журналі "Країна" від 30 квітня.

З березня нафта постійно падає у ціні. Спершу це сталось через відсутність домовленостей Росії та країн ОПЕК. Не узгодили зменшення видобутку. Потім ще одним фактором став коронавірус та зменшення попиту.

Зараз ви читаєте новину «Через обвал цін на нафту Росія може стати агресивнішою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі