середа, 24 березня 2010 08:25

Прем"єр Ізраїлю звинуватив палестинців у зриві переговорів

Прем"єр Ізраїлю звинуватив палестинців у зриві переговорів

Прем"єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху попередив про те, що вимоги палестинців про повне заморожування будівництва єврейських поселень серйозно перешкоджають відновленню мирного процесу на Близькому Сході.

"Ми не повинні бути загнані в глухий кут під тиском цих нелогічних вимог, - заявив Нетаньяху, виступаючи в конгресі США. - Вони можуть на рік загальмувати мирні переговори".

Після виступу в конгресі Нетаньяху зустрівся в Білому домі з президентом США Бараком Обамою. Це була їхня перша зустріч після того, як на початку березня Ізраїль оголосив про плани почати спорудження нових будинків у Східному Єрусалимі.

Зустріч Нетаньяху і Обами проходила за зачиненими дверима. Спостерігачі сприйняли це як черговий прояв напруженості в американсько-ізраїльських відносинах.

Минулого тижня президент США засудив намір Ізраїлю побудувати 1600 будинків в єврейському кварталі Рамат Шломо, розташованому в Східному Єрусалимі.

Однак у понеділок Нетаньяху почав своє перебування у Вашингтоні з виступу на з"їзді Американо-ізраїльського комітету громадських зв"язків (AIPAC), в якому заявив, що будівництво в єврейських районах Єрусалиму "жодним чином не перешкоджає створенню палестинської держави".

Водночас держсекретар США Хілларі Клінтон, виступаючи перед тією ж аудиторією AIPAC за кілька годин до Нетаньяху, закликала Ізраїль припинити нове будівництво не тільки на Західному березі, але і в Східному Єрусалимі.

Вона вважає, що триваюче будівництво ізраїльських поселень підриває роль США в близькосхідному мирному процесі.

Влада Палестинської автономії розгнівана планами Ізраїлю з будівництва нових будинків в Східному Єрусалимі і називають їх головною перешкодою для продовження мирних переговорів.

BBC

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр Ізраїлю звинуватив палестинців у зриві переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі