пʼятниця, 02 серпня 2024 13:13

Обрано нового голову НКРЕКП. Нардепи готують звернення в НАБУ

Обрано нового голову НКРЕКП. Нардепи готують звернення в НАБУ
Новим головою НКРЕКП обрали Юрія Власенка. Фото: nerc.gov.ua

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) 2 серпня шляхом таємного голосування обрала нового голову.

Ним став колишній перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко. Про це повідомила пресслужба НКРЕКП.

"Юрій Власенко має досвід роботи в енергетичній галузі більше 20 років. Зокрема, працював на різних посадах в Комісії з регулювання електроенергетики та в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Із травня 2021 року по липень 2024 року працював першим заступником міністра енергетики України", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли в Україні зростуть тарифи на газ, опалення та гарячу воду - прогноз НБУ

Тим часом народний депутат Ярослав Железняк повідомив, що збирається передати до НАБУ документи щодо ймовірних зловживань нового голови НКРЕКП на посаді першого заступника міністра.

"Не такий далекий військовий 2022 рік. Держава приймає рішення передати державним ТЕЦ державне вугілля за заниженими цінами. І тут в перелік тих, хто отримає це дешевше (за рахунок держави) вугілля якимось чином попадає декілька приватних ТЕЦ. І ось найцікавіше - документ від Міненерго, в який раптом вписали ці деякі (далеко не всі) приватні ТЕЦ був підписаний перший заступником міністра і вже новопризначеним головою НКРЕКП паном Власенком. Схему саму придумав Шурма, але технічно реалізовувати і підписувати доручили цьому "реформатору", - написав Железняк у Telegram.

"Зараз з моїм колегою по Раді збираємо всі документи і передамо їх в турботливі руки НАБУ. Якщо раптом у них їх ще немає", - додав нардеп.

В Україні готуються кадрові рішення на урядовому рівні, повідомив президент Володимир Зеленський.

За його словами, готуються також додаткові рішення, "щоб уже цієї осені більше українських дітей змогли навчатись у школах не онлайн, а нормально".

Зараз ви читаєте новину «Обрано нового голову НКРЕКП. Нардепи готують звернення в НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі