вівторок, 19 жовтня 2021 10:31

Із Сирії евакуювали українку з чотирма дітьми

Із Сирії евакуювали українку з чотирма дітьми
У Сирії залишається 11 родин громадян України. Фото: facebook.com/ganna.maliar

Уранці 19 жовтня успішно завершили спецоперацію з евакуації українців із Сирії. В Україну повернули жінку з чотирма дітьми.

На карантині залишається ще 11 родин громадян України, повідомила у вівторок заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Facebook. Усіх вивезли з табору Аль Холл і підготували до евакуації.

"Сьогодні з допомогою почесного консула України в Ербілі доктора Фархана провели четверту таку операцію. Зараз планують фінальну евакуацію решти українських громадян із Північно-Східної Сирії", - написала Маляр.

Кримчанка Іман та четверо її дітей понад два роки перебували у таборі закритого типу Родж.

2017 року стало відомо, що в двох закритих таборах - Аль Холл і Родж на території "Сирійського Курдистану" перебувають жінки й діти з України. З кінця минулого року Головне управління розвідки Міністерства оборони спільно з МЗС почали евакуювати українських громадян із Сирії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуація українців з Афганістану: спецслужби РФ намагалися зірвати операцію

10 жовтня СБУ викрила трьох зловмисників, які вербували українців для участі у війні в Сирії. 27-річний киянин залучив до вербування двох жителів Київської області. Вони шукали підготовлених воїнів у всій країні. За участь у конфлікті пропонували від $5 тис. до $10 тис. на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Із Сирії евакуювали українку з чотирма дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі