середа, 06 лютого 2013 21:01

Із 2014 року в Україні відмінять строкову військову службу - Замана

Із 2014 року в Україні відмінять строкову військову службу - Замана
За словами Замани, восени 2014 року відправлять у запас останніх військовослужбовців строкової служби. Фото: ukurier.gov.ua

Восени 2013 року буде останній призов на строкову військову службу, а, отже, восени 2014 року відправлять у запас останніх військовослужбовців строкової служби, заявив начальник Генштабу Збройних сил України Володимир Замана.

"Ми не говоримо про 2017 або 2018 роки, а говоримо про 2013-й. Можу сказати, що восени 2013 року буде останній призов на строкову військову службу, а, отже, восени 2014 року будуть відправлені у запас останні військовослужбовці строкової служби", - сказав генерал-полковник Замана журналістам на брифінгу у Львові у середу.

Начальник Генштабу повідомив, що перехід на комплектування ЗСУ за контрактним принципом є однією з головних складових реформи Збройних Сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лебедєв пообіцяв у 2013 році призупинити в Україні призов на строкову службу

Він зазначив, що це непроста проблема, і вона вирішується у непростий час, але між двома варіантами - збільшенням терміну служби (як зараз розглядають у Росії) і формуванням контрактної армії, Україна вибрала другий варіант.

Замана наголосив, що у сучасних умовах не можна підготувати солдата, який зможе якісно виконувати свої зобов'язання із захисту Батьківщини. Тому вирішили переходити на контрактну форму комплектування Збройних Сил України.

Водночас він сказав, що програма реформування Збройних сил припускає і активізацію системи управління збройними силами, додавши, що під час реформи не буде скорочена жодна бойова частина або з'єднання. Реформи торкнуться тільки системи управління ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Із 2014 року в Україні відмінять строкову військову службу - Замана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі