середа, 27 січня 2010 17:25

Італійська поліція конфіскувала у боса мафії 550 млн євро

Італійська поліція конфіскувала у боса мафії 550 млн євро

Італійська поліція конфіскувала нерухомість босса "Кози Ностри" Маттео Мессіна Денаро на суму більш ніж 550 млн євро. Це потужний удар по фінансовій могутності сицилійської мафії, пише Newsweek.

Конфісковані будівельних компаній, дачі, магазини і автомобілі належали сицилійському будівельному магнату Росаріо Кассіо, який був "касиром" у мафіозного босса та розпоряджався його грошима. 47-річний Мессіна Денаро став ватажком в "Коза Нострі" після арешту її колишнього боса Бернардо Провенцано в 2006 році.

В 2008 році італійська поліція конфіскувала два будинки Мессіна на суму 700 і 200 мільйонів євро, які також були записані на інших осіб.

"Велетенська сума в 1,4 мільярди євро ілюструє, наскільки сильно і глибоко укорінилася мафія на Сицилії", - сказав італійський генерал Антоніо Гіроне.

Міністр юстиції Анджеліно Альфано привітав співробітників поліції і суддів з "надзвичайним успіхом у боротьбі проти організованої злочинності".

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Італійська поліція конфіскувала у боса мафії 550 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі