понеділок, 18 червня 2007 14:15

Ісак Ньютон передбачив кінець світу у 2060 році

Великий британський вчений Ісак Ньютон, батько сучасної фізики і астрономії, передбачив, що кінець світу відбудеться у 2060 році. Про це йдеться в його листі 1704 року, представленому виставці "Секрети Ньютона" у Єрусалимі.

Прославлений раціоналіст, який боровся за відділення влади від церкви, що було традиційним для його сучасників, у своєму прогнозі, проте, базувався на біблейському тексті, повідомляє ABC.

Розглядаючи фрагменти біблейської Книги пророка Данила, учений, який відкрив закон усесвітнього тяжіння, прийшов до висновку, що людству відпущений строк 1260 років після утворення імперії франків Карлом Великим у 800 році.

Рукопис, представлений на виставці  у Староєврейському університеті Єрусалиму, є одним з численних записів Ньютона, наданих одним з колекціонерів наукових праць.

В університеті повідомили, що востаннє цей лист демонструвався у 1969 році. Працюючи наприкінці XVII сторіччя в Кембріджському Університеті, Ньютон зробив ряд найважливіших відкриттів у галузі фізики. Проте учений захоплювався також теологією і алхімією, повідомляє АВС.

Зараз ви читаєте новину «Ісак Ньютон передбачив кінець світу у 2060 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі