субота, 16 травня 2020 10:45

Інженери, юристи і металурги: хто за фахом українські олігархи

Інженери, юристи і металурги: хто за фахом українські олігархи
Рінат Ахметов – український підприємець. Фото: tv5.zp.ua

Скоро українські абітурієнти здаватимуть ЗНО і вступатимуть в обрані виші.

Та чи завжди освіта грає вирішальну роль для заробітку? Відповідь на це шукав 24 канал, який проаналізував інформацію про освіту українських олігархів.

Рінат Ахметов

Найбагатшою людиною України вже кілька років являється Рінат Ахметов. На сьогодні він володіє ПрАТ СКМ, до якої входять понад 500 компаній і підприємств, що працюють в ГМК, ПЕК, телекомунікації, фінансовому секторі, медіабізнесі, транспорті, сільському господарстві тощо.

Як заробив перший капітал, Ахметов ніколи не розповідав. Лише зауважував, що йшов на низку підприємницьких ризиків у перші роки після розпаду СРСР.

Після закінчення школи Ахметов не вступав у виш і ніде не працював. Лише у 2001 році закінчив економічний факультет Донецького Національного університету за спеціальністю "Маркетинг".

Віктор Пінчук

Один із найвпливовіших олігархів України є Віктор Пінчук. Він являється власником бізнес-імперії та відомим меценатом. Віктору Пінчуку наразі належить впливова бізнес-група "Інтерпайп", яка є важливим гравцем на ринку металевих труб.

Пінчук закінчив Дніпропетровський металургійний інститут у 1983 році, за фахом — інженер-металург, "Обробка металів тиском".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада використовує карантинні обмеження для власного зиску

Ігор Коломойський

Ігор Коломойський – впливовий в Україні олігарх, з яким пов'язана чимало скандалів. Бізнес-інтереси Коломойського різноманітні: він цікавиться і нафтою, і феросплавами, і гірськолижними курортамт (зокрема, в Австрії Земмерінг та в Україні Буковель) та авіаперевезеннями.

У 1985 році Коломойський закінчив на "відмінно" Дніпропетровський металургійний інститут імені Брежнєва за фахом "теплотехніка й автоматизація металургійних печей".

Віктор Медведчук

Віктор Медведчук – кум Путіна, екскерівник адміністрації президента Кучми – у 1972 році успішно склав вступні іспити на юридичний факультет Київського державного університету імені Шевченка. Проте не зміг пройти за конкурсом. Не зважаючи на це, у вересні його зарахували до складу студентів на підставі дозволу УРСР.

У 1975 році Медведчука відрахували з третього курсу, оскільки той побив неповнолітнього. Та у 1976 році поновили й він таки отримав диплом юриста.

Дмитро Фірташ

Дмитро Фірташ – український олігарх, бізнесмен і політик, співвласник скандального "Надра Банку", голова ради директорів міжнародної групи компаній Group DF.

Після школи у 1984 році закінчив Краснолиманське залізничне профтехучилище, потім Національну академію внутрішніх справ України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зняв санкції з онучки Муссоліні

Вадим Новинський

Проросійський мільярдер Вадим Новинський володіє групою компаній "Смар-холдинг", яка має представництва у більшості регіонів України.

Олігарх закінчив Академію цивільної авіації у Санк-Петербурзі у 1985 році. За фахом Новинський – інженер систем управління. Крім того, він займався науковою діяльністю.

Колишній власник "Приватбанку", олігарх Ігор Коломойський після ухвалення банківського законопроєкту планує звертатися до Європейського суду з прав людини і співпрацювати у цьому питання з колишнім головою Адміністрації президента часів Януковича, юристом Андрієм Портновим.

Зараз ви читаєте новину «Інженери, юристи і металурги: хто за фахом українські олігархи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі