пʼятниця, 30 березня 2007 09:21

Інваліди-ліквідатори аварії на ЧАЕС призупинили голодування в Донецьку

Інваліди-ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС вчора призупинили голодування й пікетування будинку управління Пенсійного фонду в Донецьку. Про це повідомив представник чорнобильців Олександр Пучков.

Зі слів Пучкова, 29 березня з інвалідами зустрічався міністр праці й соціальної політики Михайло Папієв.

У ході зустрічі було ухвалене рішення обговорити питання про перерахунок пенсій для ліквідаторів аварії на ЧАЕС у понеділок, 2 квітня в Києві. Зі слів Пучкова, якщо перерахунку пенсій не буде, вони готові поновити голодування.

"Всю відповідальність за погіршення стану здоров"я ми покладаємо на уряд Віктора Януковича й керівництво Донецької області", - сказано в зверненні чорнобильців.

Прем"єр-міністр Віктор Янукович заявив сьогодні, що нічого не знав про голодування чорнобильців і вже доручив Кабміну розібратися в цьому питанні.

12 інвалідів-ліквідаторів аварії на ЧАЕС 20 березня оголосили безстрокове голодування, вимагаючи збільшення пенсій.

Учасники акції заявили, що припинять голодування після перегляду пенсії відповідно до змін у законі про перерахунок раніше пенсій з інвалідності учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Інваліди-ліквідатори аварії на ЧАЕС призупинили голодування в Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі