пʼятниця, 11 березня 2022 00:20

Інтерпол вводить обмеження для РФ, але не зупиняє співпрацю

Інтерпол вводить обмеження для РФ, але не зупиняє співпрацю
Запити від московського бюро Інтерполу попередньо перевірятимуть на відповідність правилам організації. Фото: radako.com.ua

Усі запити від московського бюро Інтерполу попередньо перевірятимуть на відповідність правилам організації. Такі заходи вводять, що запобігти потенційному зловживанню каналами Інтерполу для націлювання на осіб у межах війни в Україні.

Про це йдеться у заяві Інтерполу.

"Інтерпол висловлює глибоке співчуття та скорботу з приводу загибелі та страждань громадян у зв'язку з конфліктом в Україні", - вказано у заяві.

Проте організація не готова виключити РФ.

"На політичному рівні лунають заклики призупинити або виключити Росію з мережі Інтерполу. Паралельно лідери правоохоронних органів з усього світу також звернулися з проханням про продовження співпраці з Росією через Інтерпол, підкреслюючи серйозні проблеми безпеки та безпеки, якщо обмін інформацією буде припинено",- додають в Інтерполі.

Недопущення країни-члена обмінюватися важливою поліцейською інформацією дозволить злочинцям вчиняти протиправні дії, це посилюватиме небезпеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко впевнено крокує до Гааги - возить Путіну снаряди

Проте співпраця Інтерполу та РФ змінюється:

"Щоб запобігти будь-якому потенційному зловживанню каналами Інтерполу щодо націлювання на осіб у межах конфлікту в Україні чи за його межами, Генеральний секретар впровадив посилені заходи нагляду та моніторингу щодо Росії. Тепер запити більше не зможуть надсилатися безпосередньо Москвою до країн-членів. Тепер московський офіс Інтерполу має надіслати всі свої запити до Генерального секретаріату для перевірки на відповідність правилам Інтерполу".

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Інтерпол вводить обмеження для РФ, але не зупиняє співпрацю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі