понеділок, 02 березня 2020 19:39

Інтерпол перегляне розшук і затримання екскомбата "Айдару"

Інтерпол перегляне розшук і затримання екскомбата "Айдару"
Переглянуть арешт Сергія Мельничука. Фото: УНІАН

Інтерпол перегляне запит РФ про оголошення в розшук та затримання у Греції екскомбата батальйону "Айдар", нардепа 8 скликання Сергія Мельничука.

МВС України і Національне центральне бюро Інтерполу Національної поліції України вказують на неприпустимість зловживання інструментами Інтерполу відповідно до ст.3 статуту цієї організації. Вона забороняє політично вмотивоване переслідування осіб, заявив Арсен Аваков, передає пресслужба МЗС.

Дипломатичними каналами йде активна робота для того, щоб Мельничук зміг повернутися додому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримання екскомбата "Айдару": нові подробиці

Генеральний секретаріат Міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол після звернення НЦБ Інтерполу в Україні прийняв рішення про перегляд запиту РФ щодо оголошення у розшук і затримання Мельничука для перевірки його правової обґрунтованості.

"Сподіваємося, що ця чергова провокація РФ стосовно громадянина України Мельничука не досягне своєї мети, і він зможе повернутися додому", - сказав Аваков.

Колишнього командира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука затримали напередодні на кордоні з Грецією. Він заявив, що це було зроблено на вимогу Росії, оскільки раніше він був оголошений в міжнародний розшук російськими правоохоронцями. У відділок також доставили вагітну дружину екскомбата із 9-місячним сином.

Зараз ви читаєте новину «Інтерпол перегляне розшук і затримання екскомбата "Айдару"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі