четвер, 14 квітня 2011 15:20

Хвора на рак "феменка" роздяглась під Мінохоронздоров'я
10

Фото: Фото: з сайту FEMEN

Активістка жіночого руху FEMEN Аліна Ковальчук, яка страждає на рак лімфовузлів другої стадії, пред'явила претензії Міністерству охорони здоров'я України. Активістка протестувала топлес, розгорнувши плакати з написами "Я вмираю, а ви крадете!", "Епідемія раку совісті", "Momento mori, Yemets!" та "У мене рак, міністр дурак".

"Наслідки Чорнобильської катастрофи призвели до епідемії онкозахворювань в Україні. За офіційними даними, кожен п'ятдесятий українець уражений раком. Онкоцентри України переповнені молодими працездатними людьми, які з тривогою очікують свого майбутнього", - написали активістки FEMEN на своєму сайті.

"Епідемія раку, обтяжена хронічним казнокрадством і патологічним цинізмом чиновників від медицини, щодня вбиває сотні українців", - зауважили активістки.

"Відсутність державної програми боротьби з раком і недолік фінансування українських онкоцентрів - загальні фрази, за якими влада ховає налагоджену корупційну схему збагачення чиновників у халатах", - підкреслили "феменки".

"Все це звучить на фоні, до непристойності розкішного, життя вищого стану з їхніми гонорарами, автопарками, витратами на втіху і охорону. Заривають у землю Євро мільярди, розігруються бездарні телешоу з мільйонними призовими. Містечковий бомонд публічно смітить бюджетними грошима на всіляких вечірках, фешн-віках, прийомах та інших шабашах", - зазначили дівчата на своєму сайті.

"У мене і в сотень тисяч моїх друзів по нещастю тільки одне бажання - вижити в цій країні незважаючи ні на що", - заявила активістка FEMEN Аліна Ковальчук.

Рух FEMEN вимагає від влади "негайної та жорсткої розправи з медичною мафією і негайного вжиття заходів щодо радикального поліпшення якості медичного обслуговування в Українї".

Зараз ви читаєте новину «Хвора на рак "феменка" роздяглась під Мінохоронздоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі