субота, 27 травня 2006 12:12

Художник з Прикарпаття намалює найбільшу в світі картину

Прикарпатський художник Роман Бончук малює найбільшу картину у світі. На 30-метровому полотні 25-річний юнак хоче відтворити всю історію України.

Для цього він спочатку взявся за підручник з історії України і особливо уважно вивчив хронологію. А ще купив полотно тридцять метрів завдовжки і п"ять метрів завширшки.

На картині він планує змалювати двадцять одну епоху. А сюжетних ліній буде 41.

- Просто фільм про Україну.Я так вважаю, що людина, яка не дуже цікавиться історією, хронікою України, вона може в любий момент знайти годинку, пройтися і знайти для себе цікаві речі, - розповідає художник про свій задум.

Для виконання картини потрібно 325 літрів різноколірних фарб. Гроші на придбання усіх матеріалів художнику дали меценати.

- Я думаю, що вона буде мати успіх. По-перше, взагалі за історію українського живопису не було таких спроб і, по-друге, це, можливо, нова течія не тільки в Українському мистецтві, а взагалі в мистецтві. Я назвав це елефан-арт, тобто це здорові модулі, на яких малюються монументальні картини. Цього ніхто не робив, - впевнений Бончук.

В свою чергу мистецтвознавці переконують, що такого сміливого кроку в мистецтві ще не було.

- На мій погляд, це є феноменально. Це є явище, яке, принаймні на Франківщині, ми такого не знаємо, щоб хтось із молодих митців захотів взятися за таке велике полотнище. Це його бажання пізнати самого себе власне виллється у цьому величезному полотні. Якщо це буде не геніально, це буде надзвичайно, - каже Михайло Дейнега, мистецький критик.

Щоб закінчити полотно через рік художнику потрібно працювати по 5 годин на день. Роблячи перші мазки, молодий художник мріє побачити свою роботу на сторінках Книги рекордів України, повідомляє "5 канал".

Зараз ви читаєте новину «Художник з Прикарпаття намалює найбільшу в світі картину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі