пʼятниця, 30 квітня 2021 04:44

Хотіла бути моделлю. Від анорексії померла 12-річна дівчинка

Хотіла бути моделлю. Від анорексії померла 12-річна дівчинка
Від анорексії померла 12-річна дівчинка. Фото: Сегодня

В одеській міській дитячій лікарні № 3 померла 12-річна дівчинка, яку напередодні госпіталізували з діагнозом "анорексія".

Малолітня намагалася схуднути і довела організм до критичного стану — її вага становила лише 20 кг, повідомляє пресслужба Нацполіції в Одеській області.

Відповідальність за те, що трапилося, нестимуть батьки дитини. Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.166 (Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України.

Наразі поліцейські встановлюють, як в повноцінній родині, що характеризується позитивно, могла статися така трагедія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінки відчули себе товстими, а чоловіки жіночними - дослідили, як Covid вплинув на самооцінку

Головними симптомами, які свідчать про наявність анорексії стає відмова від їжі й втрата понад 20% нормальної ваги тіла. Людина стає дратівливою, часто плаче, зокрема в жінок зникають критичні дні. Крім цього з'являються запори, здуття, слабкість, гіпотермія, знижений тиск, відсутність статевого потягу, гастрит, набряки, випадіння волосся, ламкість нігтів, остеопороз. Смертність від анорексії становить 20%.

Зараз ви читаєте новину «Хотіла бути моделлю. Від анорексії померла 12-річна дівчинка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі