неділя, 30 березня 2014 17:15

Ходорковський отримав дозвіл на проживання в Швейцарії

Ходорковський отримав дозвіл на проживання в Швейцарії
Фото: АР

Михайло Ходорковський отримав вид на проживання в Швейцарії. Про це 30 березня повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на Федеральне управління у справах міграції.

Дозвіл було видано 27 березня. Як заявили у відомстві, бізнесмен вибрав кантон Санкт - Галлен, тому що там вже мешкають його дружина і діти. Представник управління також висловив думку, що Ходорковський вибрав цей кантон для проживання через "сприятливий режим оподаткування".

Про те, що бізнесмен попросив вид на проживання, стало відомо в середині березня.

Ходорковський полетів до Європи відразу після звільнення, у Швейцарії він перебуває вже кілька місяців. На початку січня йому видали шенгенську візу терміном на три місяці, яка дозволила йому переїхати до Швейцарії з Берліна. Підприємець заявив, що не планує повертатися в Росію, поки йому не гарантують можливість виїхати за кордон.

Бізнесмен був звільнений з російської колонії 20 грудня 2013 року після підписання Володимиром Путіним указу про його помилування. Ходорковський провів в ув'язненні 10 років. Суд визнав його винним у двох кримінальних справах.

Зараз ви читаєте новину «Ходорковський отримав дозвіл на проживання в Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі